Im Schatten des Kreuzes

Rubriky

Nejnovější

Send me an angel

17. 11. 2013 17:43
Rubrika: Nezařazené

Již delší dobu jsem uvažoval nad tím, zda by nebylo dobré založit si blog a občas sem napsat pár myšlenek, které mě v mé škebli zrovna napadly. A dnes se mi naskytla příležitost se konečně k tomu dopracovat, protože na text, který jsem chtěl na Signálech zveřejnit, nepostačovala běžná zeď pro psaní vzkazů.

Dnešního dne jsem začal znovu přemýšlet nad textem důvěrně známé písně od Škorpíků, již mám už taky nějaký ten pátek v hlavě a občas, třeba když jsem ve sprše, se mi vynoří z hlubin podvědomí. Celá píseň je, podle mého názoru, velice dobře provedená, a to jak po stránce hudební, tak po textové. Svým chrakterem nutně vybízí k přemýšlení.

A protože vždy bylo mou oblíbenou činností v matematice dosazovat za x a y, troufám si dosazovat i zde. Tak lze například za "wise man" dosadit Ježíše a jelikož je text psán ich formou, dá se s trochou nadsázky tvrdit, že je to vlastně o člověku, který naslouchá Božímu hlasu, ačkoliv je v "temnotě" a prosí, aby mu Bůh poslal svého anděla.

Vzhledem k dnešnímu dni se také nabízí přirovnání k demokratickým hodnotám. Vždyť před 24 lety jsme se vydali na cestu, která rozhodně není lehká a platí "seek the roses along the way, just beware of the thorns". Tedy v demokracii máme kolem sebe celé moře růží, které však na svých stoncích mají i trny, které při neobratnosti člověka píchnou. O tom se koneckonců přesvědčujeme dnes a denně. Nicméně úplně se vyhnout šrámům asi při péči o růže nejde a nezbývá než je pokorně snést, pokud nechceme, aby růže zplaněly a na záhonku se rozmnožil plevel.

Závěrem bych rád nabídl ještě další možný náhled a totiž, že s textem v refrénu se může ztotožnit každý z nás. Nikdo není vlastníkem pravdy, Pravdou je jedině Bůh, který nás k pravdivosti volá a přivádí. Proto je nutné poslouchat hlas svého nitra (hear this voice from deep inside) ve smyslu ujít cestu k sobě samému, přijmout se takový jaký jsem a najít cestu ven ze tmy, k čemuž však také potřebujeme kámoše, společenství, abychom nebyli v zajetí svých, někdy možná falešných či naivních představ.

Nu, a nezbývá než všem čtenářům tohoto článku popřát nádherný a požehnaný týden a poprosit je o dostatek empatie pro začínajícího "blogaře".

Jochonon

----------------------------------------------------------------------------------

http://www.youtube.com/watch?v=1UUYjd2rjsE

Zobrazeno 1008×

Komentáře

Ferenc

Od Škorpionů se mě líbí tento projekt:

http://www.youtube.com/watch?v=OqOpOYnEccw

Hezké jsou ty kontrasty...

Angelar

Gratuluji k založení blogu a budu se těšit na mnohé krásné příspěvky.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková